BESCHERM JE LIFT TEGEN BESCHADIGINGEN

Hoe werkt een lifthoes?

Om de wanden van liftcabines te beschermen is een produkt ontwikkeld dat toepasbaar is in liften met verschillende afmetingen. Het traploos instelbaar aluminium frame kan, bij voorkeur door twee personen, in de lift in elkaar geklikt worden. Vervolgens pakt men het frame aan de twee korte zijden en klikt de poten er onder en stelt het aluminium frame op hoogte. Daarna schuift men het uit tot het bijna tegen de wanden is geklemd.

De stoffen beschermhoezen worden daarna met klittenband aan de horizontale stangen bevestigd. Aan de zijkant van de stoffen beschermhoezen is ook klittenband gemaakt waarmee men de beschermhoezen aan elkaar verbind. Zo ontstaat, als het ware, een tent aan de binnenkant van de liftcabine waarmee de wanden beschermt worden tegen beschadigingen en de lift er fatsoenlijk uit blijft zien.

De standaard Lifthoes

Bestaat uit een aluminium frame wat uitschuifbaar is van 100 cm tot 160 cm in de breedte en 160 tot 260 cm in de lengte. De hoogte is 230 cm. Het frame kan ingekort worden, indien gewenst, naar een nog kleinere afmeting en de stoffen hoezen kunnen op maat geleverd worden. Er is dus een Lifthoes leverbaar voor elke liftcabine. De stoffen beschermhoezen die bij de standaard Lifthoes zitten zijn 57 cm breed en 210 cm lang. In 1 beschermhoes is een afgedekte uitsparing gemaakt voor het bedieningspaneel. De transparante afdekking kan met klittenband open gemaakt worden waardoor het bedieningspaneel eventueel ook met kaarten of sleutels bedient kan worden. Daarnaast horen nog 9 dichte beschermhoezen bij de standaard Lifthoes. De standaard Lifthoes is ontwikkeld voor verhuizers die in de praktijk te maken hebben met verschillende liftgroottes.

De stoffen Lifthoes

Het is echter ook mogelijk om de stoffen beschermhoezen op maat te laten maken. Dit speelt bij gebruikers die een vaste liftafmeting hebben, zoals VVE’s of gebouwenbeheerders. Het traploos instelbare aluminium frame past in vrijwel alle liften en kan, indien gewenst, ook nog aangevuld worden met extra stangen waardoor een nog groter frame ontstaat. Ook kan het frame ingekort worden waardoor het in kleine liften past. De stoffen beschermhoezen voor de verschillende wanden worden dan op maat gemaakt. Er is dus voor elke liftcabine een Lifthoes leverbaar.

Heb je als gebruiker een liftcabine met gladde wanden dan is het zelfs mogelijk om zonder het traploos instelbare aluminium frame te werken. Door het gebruik van speciale zuignappen kunnen de stoffen beschermhoezen dan eenvoudig aan de wanden bevestigd worden en met klittenband aan de zijkant met elkaar verbonden worden. Ook hier worden de stoffen beschermhoezen op maat gemaakt voor je eigen liftcabine.